Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

duminică, 30 iunie 2013

Anunt


ANUNT:  RUSINEEEEE !!!! 
Chiar astazi am aflat ca un anume personaj incearca sa fure identitatea acestui fanpage/blog (http://emiratesfun.blogspot.ae/ ) creat exclusiv de mine. Aceasta munca imi apartine, materialele , articolele care va stau la dispozitie au fost culese si traduse de catre mine. Ma numesc Sara , am o experienta de aproape 15 ani cu Emiratele Arabe Unite si ma bucur ca ne-am cunoscut pe parcursul acestor ani de existenta a http://emiratesfun.blogspot.ae/ si http://dubai.myforum.ro/
Persoana in cauza este tot de sex feminin, cu o experienta in UAE doar de 2 ani iar alte detalii nu mai dau ... Imi pare rau pentru confuzia creata si cer celor care primesc mesaje precum acest fanpage/blog ar apartine altcuiva decat "Sarei", sa imi lase un mesaj pe privat cu conversatia respesctiva. Va multumesc va multumesc pentru vizita si interes !


 

duminică, 23 iunie 2013

Haq Allah - sarbatoarea traditionala

  
In ciuda ritmului rapid al schimbarilor sociale si cu o multitudine de nationalitati , Emiratele Arabe Unite au reusit sa pastreze multe dintre vechile sale obiceiuri in special cele de Ramadan.
"Hag al lailah" sau "Hag Allah" este sarbatoarea copiilor , noaptea in care acestia primesc cadouri si merg din usa-n usa ( sau in cadrul familiei ) pentru a fi tratati cu dulciuri si bani.
La inceputul lunii, emiratezii inca mai fac schimburi de  "mir Ramadan", un cadou pentru familie si prieteni constand in orez, faina, zahar, curmale si condimente.
Pregatirile pentru Ramadan incep de fapt cu o celebrare pe timp de noapte, in luna  Shaaban, sarbatoarea numindu-se "Al-Haq Laila" sau "Haq ​​Allah". In cadrul GCC ( Consiliului de Cooperare al Golfului) , femeile incep pregatirile lor pentru Ramadan in timp ce copiii viziteaza casele cantand cantece si sunt rasplatiti cu dulciuri.
"Haq Allah" cade in fiecare an pe data de 15 a lunii Sha'aban, luna a opta, in calendarul lunar Islamic si este sarbatorit cu veselie in Emiratele Arabe Unite, precum si in alte state din Golf. 
Acesta easta ocazie inca mentine magia de patrimoniului Emiratelor Arabe Unite, dupa cum putem vedea atunci cand copiii ies pe strada purtand haine traditionale, care transporta cu ei saci cusuti special pentru aceasta ocazie pentru a aduna dulciuri, alune si  fructe de la vecini sau familii. 
In timp ce colinda strazile, ei canta melodia "Aatoona Allah Y3tikum Beit Mecca Yuwadikum," (Da-ne si Dumnezeu te va rasplati).
Proprietarii caselor pregatesc o gramada de dulciuri traditionale, alune, acaju, fistic si alte bunatati si le amesteca cu dirhami ( bani ) , spre bucuria copiilor care au trecut pe acolo.  
In aceasta seara, musulmanii fac rugaciuni speciale numite Nawaafil, recita versete din Coran, si cer sa caute iertare.
 
Alte nume ale "Hag Allah"
Lailatul Biraat
Lailatul Du3a
"INM Sha'ban" in Afganistan si Iran.
"Nisf Sha'ban" in tarile vorbitoare de limba araba.
"Nisfu Sya'ban" in tarile vorbitoare de limba Malay.
"Shab e Bira'at"  in Asia de Sud, unde inseamnă "Noaptea Eliberarii".
"Berat Kandili" in turca

















 
Blog Widget by LinkWithin