Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

vineri, 6 ianuarie 2012

Tipuri de curmale




De cate ori pe saptamana consumati curmale ? Stiati ca sunt unele dintre cele mai remineralizante si energetice fructe,datorita continutului de magneziu, fosfor, calciu si fier si ca impiedica imbatranirea ?
O sursa buna pentru a culege vitaminele necesare ;)
Arabia Saudita este tara de origine a cultivarii curmalilor si cel mai mare producator din lume ( al doilea ).
De mai bine de 10.000 de ani , este unul dintre cei mai vechi copaci din lume.
In Islam, curmalele au primit o mai mare atentie fata de oricare alte fructe.
Curmalele pot fi clasificate ca : moi, semi-moi si uscate .
Cele uscate se pastreaza mai mult timp si pot fi folosite ca si sursa de supravieturie in timpul lungilor calatorii sau drumetii.




Trei grupuri de cultivatori exista:
1. Cele moi  dupa cum se numesc - Khalas Qassim "( خلاص القصيم ) si Khalas Karj (  خلاص الخرج ) 
2. Cele moi sau semi - uscate 3ajwa  ( عجوة ),  Anbara  ( عنبرة ),  Mabroom  ( مبروم ), Medjool  si Barni  ( برني ) 
3. Cele uscate - Ruthana  ( روثانة ), Nabtat 3ali  ( نبتت علي ), Sag3a  (صقعي) si Sukkari  ( سكري ).





Tipul de fruct depinde de nutritie, forma si gust. Curmalele se coc in trei etape , dupa cum sunt cunoscute dupa numele arabesc in intreaga lume : " kimri" ( necoapte) , "khalal" ( full size crocante ), "rutab" ( coapte, moi), "tamr" (coapte, uscate la soare)
Ele sunt folosite de asemenea si in bucataria arabeasca in diferite retete de dulciuri. Pot fi gasite tocate in diferite dulciuri sau prajitrui ( vezi m3amool sau Prajitura cu curmale si cardamom ) , pot fi transformate in pasta sau sirop . 
Chiar aduc cu mine mereu cand vin in Romania siropurul meu favorit de curmale care arata ca si mierea de albine. Este foarte savuros si nu asa de dulce ca mierea de albine . Are un gust unic si spun unic caci este ceva intre o aroma de zahar ars cu o aroma de curmala si putin, dar foarte putin amar , ceea ce este un extraordinar balans intre dulce si amar !
Acest sirop de curmale se numeste "dibs" si cel mai bun este cel produs in Arabia Saudita.
Va dau si un mic truc pe care l-am vazut nu numai in familia mea: pentru masa de dimineata sau seara se consuma curmale uscate cu putina tahina deasupra ;) 
Delicios ...





0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin