Postari populare

Moscheea Jumeirah Moscheea Jumeirah este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida - este permisa vizitarea turistica . Moscheea Jumairah a fost multa vreme simbolul orasului Dubai,pana cand a fost inlocuita de Marea Moschee cu un minaret de 70 m inaltime...

Read more

An image in a post Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam...

Read more

Home Purchase Loan We all dream to own a home, at some point in our lives. In fact, this is a major driving force or one of the goals we have ahead while working day and night and saving a good share of the earnings every...

Read more

Cauta in site

Portul traditional

Portul traditional

Localnicii sunt foarte mandri de traditiile si obiceiurile lor,iar religia constituie fundamentul vietii sociale de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi,in orice parte a Dubaiului te-ai afla,chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele ...

Read more

Cautare in acest blog

miercuri, 4 noiembrie 2009

Casatoriile in tarile din Golf

INVITATII
Ca o regula generala, mireasa va invita pe toti mebrii familiei, prietenii,colegii de munca , colegii de scoala si alte persoane apropiate ale restul familiei.
O mica ceremonie de casatorie este considerata in a avea in jur de 300 de persoane invitate ( de sex feminin). Casatoriile sunt evenimentele speciale sarabatorite cu mare drag in sanul arabilor.
In general casatoriile arabesti se tin separat - o zi pentru barbati, o alta zi numai pentru femei iar ultima in general pentru toata lumea, dar mai sunt si cazurile in care intr-o singura zi vor imparti evenimentul pentru barbati urmat imediat de cel pentru femei.
Doua evenimente vor avea loc
- unul pentru barbatii invitati, unde vor sta, vor fi serviti cu bauturi nonalcolice ( ceai,cafea...), vor sta la discutii si se vor servi din bufetul deschis special pentru ei la ora 20:00.
- altul pentru femeile invitate , unde se vor distra, vor dansa,vor rade,vor servi bauturile si bufetul in jur de ora 11:30.
Invitatii nu sunt oblogati sa aduca cadouri.In societatea araba, cel care tine petrecerea va fi si cel care va plati totul, si in acest caz este mirele.

INVITATIILE


Ciudat, dar adevarat , atunci cand o femeie este invitata la o nunta,numele ei nu va fi trecut pe invitatie.Invitatiile de nunta sunt scrise in araba in genul : "Pentru femeia care nu este Imorala si este Casatorita cu Domnul X. ( numele sotului)"

VESTIMENTATIA


Cand vorbim de nunti arabesti , expresia "prea multe bijuterii" este "de-a casei". Nuntile arabesti sunt locurile unde iti vei aduce toate bijuteriile pe care le detii, astfel aratand cat de "doatata" esti. Exuberanta, eleganta si cochetaria sunt elementele ce descriu nuntile arabesti.
Ceasurile,cerceii,bratarile colierele cat mai pline de diamante, swarovski,cristale si pietre pretioase sunt atractia serii.
Rochiile vor fi foarte lungi, cu trene , culorile aprinse vor fi in marea majoritate adorate si doar cateva vor alege rochiile cu printuri. Rochiile sunt cat mai decorate, cu cat mai multe elemente swarovski si paiete... sclipirea este punctul forte !

Cineva apropiat din familia miresei, va alege tema principala, iar toate invitatele isi vor cumpara rochii noi pentru a se asorta cu tema, sau vor merge impreuna la cumparaturi pentru a-si procura rochiile.
Mireasa va purta de regula rochia alba, cu trena si cu cat mai multe strasuri.De asemenea cei care inca mai tin la traditii, culoarea rochei de mireasa va fi verde ( in Kuwait este aceasta traditie ) sau culoarea rosie care simbolizeaza " casatoria" ( aceasta este mai mult folosita in Bahrain)


HOLUL SI SCENA
[IMG_9216+x2.jpg]

Inainte de a ajunge in sala, la intrare vei da ochii cu domnisoara care va verifica invitatiile. Odata verificata invitatia, vei pasi printr-un hol deoparte si de alta fiind amplasate perdele albe lungi . De aici vei putea schimba tinuta, a te face comoda si a da jos abaya cu care ai fost imbracata afara.
Inauntru vei vedea cateva mese lungi , nesfarsite , pe mijloc scena pentru dans inconjurata de mese rotunde. La sfarsitul scenei de dans se poate zari un loc parca desprins din povestile 1001 de nopti care contine o bancuta sau fotoliu pentru mire si mireasa.
Asa

sau asa
Langa aceasta scena, se observa tortul , un spatiu specaial pentru Qur'an si zestre.
Cum vei intra intr-o parte sunt membrii familiei sau persoanele apropiate mireului iar in cealalta parte cei ai miresei formand cate o linie ( se numesc comisia de primire a invitatiilor) fiind asezati fata-n fata, iar la mijloc un loc liber pentru ca inviatii sa se poata strecura a-i felicita de ambele parti.


Prima persoana din capatul acestor mese va fi mama miresei si respectiv mama mirelui. Este de astepatat ca fiecare inviatat care va pasi in sala sa-i feclicite si sa-i sarute pe toti membrii comitetului.

Mesele sunt pregatite de o companie care se ocupa special de nunti si amenajari interioare.Este intr-adevar o mare arta pt ei tot ce tine de decor si mese .
Pe mese vor fi asezate cateva snacks-uri pentru inceput,iar la ora 23:00 va fi servit bufetul ce contine tot meniul.
Ciocolatele nu lipesec de la nici o masa, aditional mireasa si mirele vor imparti cutii cu ciocolate si bomboane invitatiilor.
Cand masa este servita ( la ora 23:00) , mirele si mireasa vor pasi pe centrul scenei si vor lua un loc acolo in timp ce invitatii savureaza din gustari, ei vor face poze .
Tortul va fi imens pentru a ajunge celor 200 de invitati. Mireasa este cea care alege tortul si nu exista reguli de a arata intr-un fel sau altul, ea va alege ce ii este pe plac.
Muzica trebuie sa fie ffff tare , data la maxim. Formatia si DJ-ul sunt ascunsi in spatele perdelelor pentru ca femeile sa se simta confortabil si sa-si poata da hijabul jos si pentru a nu exista "eye- contact"
Ca in vest, mirele si mireasa vor angaja fotograf si cameraman. In tarile din Golf , cameramanul va fi intotdeauna de sex feminin, in general filipineza. O adaugare ar mai fi faptul ca un nou trend s-a lansat acum la nunti, digital photo studio va aparea la nunti intr-un coltisor al lor si se va incepe shottingul.

Blog Widget by LinkWithin